• תרופות וויטמינים

האם מותר לבלוע כדורי אבקת שום

הרב נועם דביר מייזלס

י"א סיון תש"פ
שאלה
שלום וברכה קניתי כדורי אבקת שום פרסי טהור 100% (לחיזוק כמו ויטמין) ללא תוספות, ויש עליהם כשרות מהודרת מאד. בכל זאת רציתי לדעת האם אין בכך בעיה של שום שעבר עליו הלילה?
תשובה
שלום וברכה. המיקל בזה יש לו על מה לסמוך. מקורות: כמה מפוסקי זמננו (שו"ת הר צבי יו"ד ע"ד, שבט הלוי ח"ו קי"א, יביע אומר ח"ב יו"ד ז', הגרי"ש אלישיב בקונ' איסור חובל ומזיק אות ס"ד) כתבו להתיר אבקת שום או אבקת ביצים שעבר עליהם הלילה, הואיל והשתנו לגמרי מצורתם הטבעית ונעשו פנים חדשות. לכן המיקל בזה יש לו על מה לסמוך. אני מכיר כשרות שמחמירה בזה, ומאידך יש כשרויות קפדניות שנותנות על כך כשרות, ושדיברתי איתם אמרו לי שהאבקות עוברות תהליך של טחינה ויבוש וחימום ולא על כך דיברו חז"ל. כמובן שיש לצדד להקל כאשר הדבר נעשה בדרך של בליעה ולא באכילה רגילה. בברכה רבה,