מוסדות חינוך מוצלחים לבנות

הרב אליקים לבנון

י"ג סיון תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב! איזה מוסד חינוך דתי לאומי תורני או חרד"ל טוב לבנות יש באזור חיפה? ומה הכוונה טוב, למשל- אני חושב שמוסד טוב בין השאר צריך לאכוף כללי צניעות לפחות ברמה של בית יעקב ולא לאפשר הכנסת סמארטפונים לא כשרים לבי"ס, האם כך גם הרב חושב? ומה לגבי מוסדות של ש"ס למי שרוצה חינוך תורני ברמה גבוהה אבל לא מסכים עם ההשקפה החרדית? תודה רבה כבוד הרב!
תשובה
שלום. א. חינוך בכפיה, בדרך כלל נועד לכישלון. ב. אינני מכיר מוסדות חינוך באיזור חיפה. ככלל, מוסד שיש לו מנהל או מנהלת המתמסרים למקום, וצוות המורות אוהב את התלמידות, אלה הם תנאי יסוד לחינוך טוב. אם תמצאו מוסד כזה, לשם תשלחו את בנותיכם. ברכה והצלחה!