איך להתרחק מחברה שלא טובה לי רוחנית?

הרב אלישיב קפקה

ב תשרי תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, ותודה רבה. יש לי חברה ממש הרבה זמן ואנחנו חברות ממש טובות אבל בזמן האחרון המצב שלה הרוחני והנפשי התדרדר. יש לה חבר, ובעיקרון היא ילדה ממש שמורה. אני בת חמש עשרה, והבטחנו שעד גיל שמונה עשרה לא נקנה סמארטפון והיא קנתה. אני ממש אוהבת אותה, ואני לא יודעת מה לעשות. כי היא במצב קשה והיא צריכה אותי אבל אני גם חושבת שזה משפיע עליי לרעה... והרי כתוב שצריך להתרחק מחבר רע? ואם כן להתרחק, אז כמה? ואיך לעשות את זה בצורה שלא תפגע? והאם כן יש אפשרות שנישאר חברות? ממש תודה
תשובה
בס"ד שלום רב, זו שאלה שקשה לענות עליה ללא הכרות. מה קשה לה? במה היא צריכה אותך? כיצד זה משפיע עלייך? מה הקשר לחבר? באופן כללי, אפשר לדבר על זה איתה ישירות ובעדינות. אך למעשה, כדאי לך לדבר עם מחנכת או מדריכה מוערכת שמכירה את שתיכן. בהצלחה, כתיבה וחתימה טובה