• בר ובת מצוה

למה לחגוג בר מצווה למרות שהיא מביאה עול?

הרב אלישיב קפקה

ט"ו אב תש"פ
שאלה
מה לענות לבן שלי שעוד מעט בר מצווה, ששאל אותי את השאלה: למה לחגוגג בר מצווה וליהות שמח? הבר מצווה זה עול ומבקש אחריות רבה! מה שמח בזה?
תשובה
בס"ד שלום רב, צריך להקרין לו את השמחה הגדולה שיש באחריות האישית, בפרט בתחום של קיום המצוות. כל אדם מבוגר רוצה להיות אחראי ועצמאי על אף שאחריות זו נשואת בתוכה לא מעט אתגרים, וכך גם בחיי המצוות. האחריות של כל אחד על מצבו הרוחני היא המפתח לקירבת אלוקים אמיתית ומשמחת. אמליץ לך לחפש רב באיזור מגורייך שיוכל לפגוש את בנך ולשוחח עימו על המשמעות החשובה של הכניסה בעול מצוות. בהצלחה רבה, מזל טוב!