• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

איך מכפרים על אכילת חרקים בשוגג?

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ג טבת תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, יש לי בעיה. היום הייתי בארוחה אצל חברים והביאו לי לשתות יין, לא שמתי לב אבל שתיתי יין שבתוכו היו ברחשים. רציתי לשאול מה עלי לעשות בשביל לתקן את החטא שעשיתי (לא בכוונה כמובן) אני נורא לחוצה כי אני יודעת שעל פי התורה זה חטא מאוד חמור. בבקשה אם תוכל לעזור לי...
תשובה
שלום וברכה לשואלת הנכבדת. הצער שלך שנכשלת בעבירה הוא כבר חלק משמעותי בתשובה, ועל ידי שאנו מתוודים על חטא לפני ה' ומקבלים עלינו שהדבר לא יחזור שוב, בזה תשובתנו שלמה. עם זאת כדי להמנע ממצבים דומים בעתיד, יש להגביר את שימת הלב למה שאנו מכניסים לפה (בדיקת כשרות, נקיות המוצר מחרקים וכדומה). בנוסף אם יש באפשרותך ללמוד הלכות כשרות המזון, כדאי לעשות כן, וזוהי דרך נפלאה לתקן את מה שנכשלנו בו, כיון שהתיקון נעוץ בשורשו. בברכה נאמנה,