• חינוך כללי

האם מותר ללמוד עם מורה (נקבה) שיעורי מקצוע?

הרב חגי לרר

כ"ח שבט תשפ"א
שאלה
שלום הרב, רציתי לשאול האם מותר לבן ישיבה תיכונית דתית ללמוד עם מורה (נקבה) שיעורים של מקצועות ולא בתור מחנכת?
תשובה
שלום וברכה, באופן עקרוני זה מותר. האם זה ראוי? תלוי מאוד במספר גורמים. בתלמידים, במורה, האם יש אפשרות טכנית ללמוד אצל מורה גבר. גם מבחינת רמת לימוד המקצוע וגם מבחינת ההיצע שיש לזה. לכן אני מציע לדבר עם ראש הישיבה או הר"מ שלך, להשמיע את דבריך ולשמוע מהם מה האפשרויות של המערכת ומהי תפיסת עולמם בזה. וממילא דברים אלו יתבררו בצורה הטובה ביותר. אם אחרי הבירור אתה מרגיש שבאופן אישי זה לא טוב לך וזה לא דבר שאפשר לשנות , אז צריך לחשוב ולדון באופן פרטני מה כדאי לך לעשות. בהצלחה רבה וכל טוב.