• בחירות ופוליטיקה

הצבעה למפלגה שמסייעת ידי עוברי עבירה

הרב דוד חי הכהן

י ניסן תשפ"א
שאלה
שלום וברכה לקראת הבחירות, היה חשוב לי להבהיר: אם יש מפלגה שאני מסכים עם חלק מהעמדות שלה, אבל מצד שני, היא לא מתנגדת למדיניות רשמית שמסייעת לעוברי עבירה - האם מותר לי להצביע עבורה? למשל, האם מותר לאדם להצביע למפלגה שלא מתנגדת לתמיכה בטרור ולפגיעה בחפים מפשע, אם אני מסכים עם עמדות אחרות של המפלגה, או שמא יש בזה משום מסייע ידי עוברי עבירה?
תשובה
אם המפלגה משתפת פעולה עם עוברי עברות חמורות כהפקרת דם ישראל או מסירת וקריעת חלקים מארצנו או תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים לענ"ד יש איסור גמור לתמוך בה.