• חתונה ושבע ברכות

מה זה שבע ברכות?

הרב יצחק גרינבלט

ד ניסן תשפ"א
שאלה
שלום, אני מתגורר בשכונת התקווה, והתברר לי שבבית-הכנסת חגגו את מה שנקרא "שבע ברכות" עם סוכריות וכדומה. 1. מה זה "שבע ברכות"? 2. האם יש קשר בינו לבין פסח? 3. מדוע חוגגים את האירוע בפאר רב כל כך?
תשובה
בס"ד שלום לך. שמחתי לקבל את מכתבך ואשתדל לענות על שאלותיך אחת לאחת בעזר ה'. שבע ברכות זהו שבוע לאחר שאיש ואשה מתחתנים. שמחתי החתונה מתחלקת לכמה חלקים, עיקר השמחה היא ביום החתונה, בה ישנה שמחה גדולה ועצומה, ריקודים סעודת מצוה ועוד. אך בכל השבוע לאחר החתונה יש שמחה גדולה לזוג שהתחתן, שכל פעם שיש לפחות עשרה גברים עושים סעודה של שמחה יחד עם החתן והכלה. בסיום הסעודה מברכים את הזוג בשבע ברכות מיוחדות שכל אחד מברך בתורו את הזוג למשהו אחר נוסף. את נוסח הברכות אפשר למצוא בסידורים השונים ואף בחלק מהברכונים. אין קשר מיוחד בין סעודה זו לבין פסח, נוהגים לחגוג זאת זאת בציבור כדי לשמח את הזוג הצעיר. אלו הדברים בקיצור ואם תרצה אשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל, להרחיב ולעזור אף בדברים מעשיים בברכת הלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.