שמיטה בתקופת המשכן

הרב שמואל אריאל

כ"ו אייר תשפ"א
שאלה
שלום, האם בימי המשכן נהגה השמיטה וכל ההלכות הקשורות אליה? תודה
תשובה
שלום וברכה! מצוות השמיטה נהגה גם בזמן קיומו של המשכן בשילה בנוב ובגבעון. החיוב במצוות שמיטה ויובל החל לנהוג לאחר שיהושע כבש את הארץ וחילק אותה לשבטים, תהליך שנמשך במשך 14 שנים לאחר הכניסה לארץ. כאשר הסתיימה חלוקת הנחלות החלו למנות את שנות השמיטה והיובל, דהיינו שהשנה ה-21 מן הכניסה לארץ היתה שנת השמיטה הראשונה. מקורות: ספרא בהר פרשה א. תוספתא מנחות ו', כ. גמרא ערכין י"ב ב.