האם מותר לשים קוטל חרקים בבית כנסת?

הרב יצחק בן יוסף

כ"ח אייר תשפ"א
שאלה
שלום וברכה. האם מותר לשים קוטל חרקים מחשמל בבית הכנסת שמחסל יתושים מזיקים אבל גם פרפרים וחרקים תמימים בלתי מזיקים במקום ובזמן שבו אנחנו מתפללים ומבקשים רחמים מהקב"ה? שהרי ידוע שהקב"ה מלך חפץ בחיים ורחמיו על כל מעשיו . והאם יש הבדל בנידון דידן בין בית כנסת שנמצא בתוך מבנה, שאז החרקים נחשבים למסיגי גבול לבין בית כנסת אוהל שנמצא במרחב הפתוח שאז החרקים נמצאים במרחב הטבעי שלהם ובעצם נמשכים אל האור הסגול שקוטל אותם באכזריות בזמן שאנחנו מבקשים רחמים מהקב"ה? ואם זה מותר אז האם זה ראוי? בתודה.
תשובה
אסור להרוג סתם בעלי חיים, אבל בעלי חיים שגורמים צער מותר לגרום לכך שלא יהיו, על ידי מכשירים וכדומה. בכל מקום אפשרי בסוגי בתי הכנסת השונים ,בבית או במרחב הציבורי. צריך לרחם על בני האדם הסובלים מכך ונגרם להם צער.