• שאלות כלליות

קניית קרקע כדי לזכות במצוות שביעית

מכון התורה והארץ

י"ד אב תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, מה דעת הרב על מיזם זה של קניית קרקע למשך שנת השמיטה כדי לזכות במצוות שביעית? גם: האם מקיימים בזה גם מצות קניית קרקע בארץ ישראל? האם לצורך זה צריך לבחור במידה של 4 על 4 אמות, או שמספיק במידה של 4 אמות מרובעות (2×2)?
תשובה
בס"ד שלום וברכה השאלה היא כללית האם יש חיוב על אדם לקנות דבר כדי להתחייב במצווה, והאם אדם קונה חמורה מבכירה כדי לקיים פטר חמור או בכור בהמה או ראשית הגז, בהלכה ברור שאין צורך לעשות כן, אבל מדברי קבלה היו שאמרו שאדם צריך להשתדל להשלים את כל האברים שהם כנגד תרי"ג מצוות, ואולם לפי הקבלה אי אפשר להשלים רק את מעשה המצווה צריך ללמוד את ההלכות בתורה שבכתב ובע"פ ורק אז יכול להשלים. על כן אין חובה וצורך לעשות כן, ואם אדם נוהג מנהגי קבלה ירכוש ד" אמות מניבות (כעת) וישבית אותן, אבל בתנאי שישב וילמד את דיני אותה המצווה. שבת שלום יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ