• חזרת הש"ץ

האם ש"ץ שלא התפלל בלחש יכול להקריא לכהנים

הרב נועם דביר מייזלס

כ"א אב תשפ"א
שאלה
איש איחר לתפילה ולא הספיק להתפלל שמונה עשרה יחיד ועולה כחזן לחזרת הש"ץ האם מקריא לכוהנים את מילות הברכה ? האם זה לא הפסק בתפילתו? תודה וברכה
תשובה
שלום וברכה. דיני הפסק שייכים גם בשליח ציבור, ואין הדבר תלוי אם הוא התפלל יחיד או לא, כפי שמוכח מסימן קכ"ח סע' ט'. ועיין בב"י שם, שנחלקו הראשונים האם חוששים להפסק באמירת "כהנים", ויש בכך חילוקי מנהגים בין בני אשכנז לבני ספרד. אולם לכל הדעות ש"ץ יכול להקריא לכהנים את הברכות. ונראה בפשטות שהוא הדין בנידון שאלתנו. וכן נראה מסתימת הפוסקים בסימן קכ"ד סעיף ב', ששם מדובר בשעת הדחק שעולה להתפלל כש"ץ לפני שהתפלל בלחש, ושם לא חילקו הפוסקים לגבי דין הפסק. בברכה,