• שאלות כלליות

ביטויי גלות בתפילה

הרב משה מאיר אבינר

ה מרחשון תשפ"ב
שאלה
שלום הרב, רציתי לשאול על קטעים שבתפילה שמתייחסים לכך שאנו בגלות כגון "וקבצנו יחד מארבע כנפות הארץ לארצנו..." או "והליכנו מהרה קוממיות לארצינו..." מדוע אנו אומרים בדור של "אתחלתא דגאולה" שבו לאט לאט עמ"י מתקבץ בארצו?
תשובה
שלום וברכה, כמובן שאנו מודים לה' על כך שמשיב אותנו לארצנו ובונה את ירושלים. על אף ההתקדמות הגדולה אנו עדין מבקשים שכל עם ישראל יעלה לארצנו, כעת עדין כחצי מעם ישראל חי בגלות. התפילה היא תפילה על כל ישראל, כמו שמתפללים רפאנו, אף שאני המתפלל בריא. אנו מבקשים שה' יתן דעת והשכל להבין שהמקום בו יהודי צריך לחיות זה ארץ הקודש. בברכה,