שאל את הרב

  • הלכה
  • פת, חלב, יין ובישולי גויים

בישולי עכו"ם בטחינה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ט"ו תמוז תשס"ה
שאלה
האם מותר לאכול טחינה, חומוס, ושאר מוצרים העשויים משומשום, או שאסור משום שגויים מבשלים את השומשום?
תשובה
בהלכה כתוב שדבר שנאכל חי, ונכרי בישל אותו, אין בו איסור בישולי עכו"ם. המחבר בשולחן ערוך (יורה-דעה, קיג) מביא שתי דעות בדבר שנאכל על-ידי הדחק, וגוי בישל אותו. דעה ראשונה אומרת שיש בזה משום בישולי עכו"ם, ודעה שניה אומרת שאין בזה משום בישולי עכו"ם. שומשום נאכל על ידי רוב בני האדם אחרי קליה, למרות שהטבעונים אוכלים כמות שהוא. לדעתי, אם אין אפשרות אחרת, והמפעל היחידי שעושה את הקליה עובדים בו גוים, אפשר לסמוך על השיטה המקילה. ועוד הסבירו לי, שהקליה רק משביחה, אבל אפשר לאכול את זה גם לפני הקליה. לכן נראה לי למעשה שלכתחילה ראוי להחמיר, אבל אם אין ברירה אחרת, אפשר לאכול את זה. לתשובת הרב זלמן מלמד. דעת הרב מרדכי אליהו שליט"א.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il