• שאלות כלליות

מהן ההלכות והגדרים מדרבנן ביחס הנכון בין גברים לנשים

הרב אליקים לבנון

כ"ח תשרי תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה מהן ההלכות היסודיות (ואשמח למקור) ביחסים הנכונים בין גברים לנשים? ואם אפשר גם להתייחס מעט לדוגמאות במציאות הקיימת היום ברחוב, בסופר, בעבודה, בבתי ספר, בתנועות נוער(לעובדים ולמשפיעים בה לטובה). בתודה ובברכה
תשובה
שלום. א. קירבה לעריות, נגיעה, לחיצת יד, ליטוף וכד', אסורות. ב. קלות ראש, צחוקים, אסורה. ג. שיתופי פעולה ענייניים, דיון ענייני, קבלת החלטות, מותרת. ד. אמירת שלום, מותרת. ה. שליחת ד"ש אסורה. ו. סיוע, עזרה, אם זה בסופר מרקט, למצוא מוצר, או לדחוף עגלה, מותר ואף מצווה!