• שאלות כלליות

עגיל בטבור

הרב שמואל אריאל

ז טבת תשפ"ג
שאלה
שלום רב, אני רוצה לעשות עגיל בטבור מלא זמן (שנים) ולא יצא לי, אבא שלי לא תומך בזה וטוען שזה נקרא להשחית את הגוף ולמראה עבודה זרה, אני לא רוצה לעשות את זה מכוונה של עבודה זרה או להשחית את הגוף שלי, האם מותר לי?
תשובה
שלום וברכה! כפי שהוסבר בתשובה הקודמת, אין בזה איסור מצד השחתת הגוף או עבודה זרה. אבל על פי ההלכה החלק הזה של הגוף צריך להיות מכוסה, ואם כן, אין לחשוף אותו, ובוודאי שאין לשים שם תכשיט שימשוך תשומת לב ויבליט את האיזור הזה שאמור להיות צנוע ומכוסה.