• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות על ה'

רבנים נפטרים

הרב דוד חי הכהן

י"ז טבת תשפ"ג
שאלה
בס"ד היי הרב. לא באתי בטרוניה על הקב"ה חס וחלילה, ואני. לא מנסה להבין חשבונות שמיים. אני רק רוצה לשאול, למה בתקופת זמן כל כך קצרה, נפטרים כ"כ הרבה רבנים? למה בתוך פחות משנה דורנו איבד את הרבנים הכי משמעותיים? הרב קנייבסקי, הרב שמחה קוק, הרב שלום כהן, הרב מרדכי שטרנברג, הרב חיים דרוקמן, ואולי עוד. על מה ולמה? מה קרה?? אני באמת מנסה להבין את זה, ואני חס וחלילה לא כועסת על הקב"ה. אני נטו רק רוצה להבין. אשמח שהרב יענה לי.
תשובה
נאמר על משה רבנו, אהרון הכהן ומרים הנביאה שעלו למרום בשנה אחת כי היה זה מאת ד', כדי שהדור החדש שנכנס לארץ יקבל הנהגה חדשה. מי יודע אולי ד' מכין גם לנו הנהגה חדשה לקראת זמן חדש שיבוא לעם ישראל. יתן ד' והכל יהיה רק לטובה.