• שבת ומועדים
  • ספר בראשית

יוסף ויעקב

הרב חיים שרייבר

י"ד שבט תשפ"ג
שאלה
שלום וברכה, החפץ חיים כותב שיעקב רצה לראות את יוסף לפני שימות, משום שבעולם העליון לא יזכה לראות אותו, שכן ניסיונותיו של יוסף היו קשים יותר. לכן האם אין לאדם בחירה עד כמה גבוה הוא יכול להגיע בעולם העליון? שכן בגלל שיעקב לא קיבל נסיונות קשים יותר הוא לא יכל להגיע למקומות של בנו, וגם אם לא היה עומד בהם (יעקב), זה בגלל שנשמתו שקיבל לא כמו של יוסף(ואז עדיין חסרה הבחירה)? תודה רבה מראש
תשובה
שלום אינני מכיר את הדברים הללו שהבאת בשם החפץ החיים. אשמח לראות מקור לדבר וכך נוכל יותר טוב להבין את משמעות הענין. יום טוב