• שאלות כלליות

ספרי לימוד שאינם צנועים

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג שבט תשפ"ג
שאלה
בנותי לומדות בבית ספר ממד לבנות. יש להם ספרי לימוד במדעים ובחשבון שאינם צנועים. האם מותר להכניס אותם הביתה? החינוך פוסק שלא תביא תועבה אל ביתך כולל כל מה שמעורר את יצר הרע. הספרים הגיעו אלינו בתוכנית השאלת ספרים האם מותר לקשקש על התמונות שאינן צנועות? האם לדרוש מבית הספר להחליף את ספרי הלימוד, לטענתם היות ומדובר בבית ספר לבנות בלבד זה לא נורא שיש תמונות לא צנועות. אבל אנו טוענים שאסור להכניס הביתה וכי יש בזה משום חינוך לא טוב וכן האיסור קיים גם אצל בנות אלא רק שאינו חמור
תשובה
אפשר להשלים בצבע את הלבוש החסר עם זאת כדאי שתפנה בתלונה להנהלת ביה"ס ולמפקח