• עיתונות, רדיו וטלויזיה

דברי הרב ב"בשבע"

הרב אליעזר מלמד

כ"ה תמוז תשס"ה
שאלה
שאלה לי בעקבות דברי כב’ לפני שבוע, שחובת העיתונות ללחום ברשע, משום שיש חיוב להוקיע את הרשע בשפה ברורה. שאלתי היא, האם זה ההסבר גם להתקפות העיתונאיות על ח"כ אורלב?
תשובה
אינני זוכר התקפה על ח"כ זבולון אורלב. מכל מקום אני חושב שהוא אחד מחברי הכנסת הטובים. הרבה מעשים טובים עשה, ובעז"ה עוד יעשה. אפשר לבקר מעשה ממעשיו או עמדה מעמדותיו, כפי שצריך לנהוג כלפי כל נבחר ציבור, מפני שנציגי ציבור צריכים לעמוד למשפט הציבור, וממילא יש תועלת בדיווח על מעשיהם ועמדתם. אבל בשום פנים ואופן אין להחשיבו כרשע. ואם ח"ו יצא רושם כזה, חובה לתקן זאת בהקדם. והלוואי וכל פלגי הציבור הדתי לאומי יתאחדו וילמדו לעבוד ביחד על המטרות המשותפות, וילמדו כיצד לא להפריע זה לזה במה שאינו מוסכם.