- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
708
שאלה
רציתי לשאול לגבי הגעלת ווק (מחבת גדולה) שהוקפצו בו (בושלו) חתיכות של חזה עוף בעבר (פעם אחת), ובטעות טיגנתי בו חמאה ובצל. כמובן שהשלכתי את הבצל לאשפה ואת הווק שטפתי בינתיים רק במים וסבון . שאלתי היא כיצד אוכל להגעילו/להכשירו ולהחזירו לשימוש למאכלים בשריים?
תשובה
אם טיגון החמאה והבצל היה עם נוזלים-הכשרו בהגעלה. ואם הטיגון היה ללא נוזלים-הכשרו בליבון.

אכילת לחם שנאפה בתנור בשרי עם גבינה
הרב דוד חי הכהן | כ"א אב תשע"א

פשטידה חלבית שבושלה בתא בשרי בתנור
הרה"ג דוב ליאור | י"ז סיון תשס"ו
כשרות טוסטר בשרי
הרבנות הראשית לישראל | כ"ח אב תשע"ג
כלי עץ בשרי שנגע בחלב
הרב יוסף אפריון | א תמוז תשע"א

נטילת ידיים לאחר שירותים - האם צריך כלי?
הרב שמואל אריאל | כ"ה סיון תשע"ו

נטילת ידיים לאחר שירותים - האם צריך כלי?
הרב שמואל אריאל | כ"ה סיון תשע"ו
צריך לברור קוסקוס?
הרב משה ליב הכהן הלברשטט | כ"ז שבט תשע"ח
הזמן הכי מוקדם לשחרית
הרב בנימין במברגר | י"ב שבט תשע"ח

הלכות ברכות על אוכל, למתמודדים עם הפרעות אכילה
הרב עזריה אריאל | כ"ד סיון תשפ"ה

למה אשה צריכה לשים כיסוי ראש?
הרב דוד חי הכהן | כ"ז סיון תשפ"ה

עבודה ללא תשלום בחגים ובשבת
הרב דוד חי הכהן | כ"ז סיון תשפ"ה
