שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

הכשרת ווק

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אלול תשס"ה
שאלה
רציתי לשאול לגבי הגעלת ווק (מחבת גדולה) שהוקפצו בו (בושלו) חתיכות של חזה עוף בעבר (פעם אחת), ובטעות טיגנתי בו חמאה ובצל. כמובן שהשלכתי את הבצל לאשפה ואת הווק שטפתי בינתיים רק במים וסבון . שאלתי היא כיצד אוכל להגעילו/להכשירו ולהחזירו לשימוש למאכלים בשריים?
תשובה
אם טיגון החמאה והבצל היה עם נוזלים-הכשרו בהגעלה. ואם הטיגון היה ללא נוזלים-הכשרו בליבון.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il