- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי לחלבי
הכשרת ווק
שאלה
רציתי לשאול לגבי הגעלת ווק (מחבת גדולה) שהוקפצו בו (בושלו) חתיכות של חזה עוף בעבר (פעם אחת), ובטעות טיגנתי בו חמאה ובצל. כמובן שהשלכתי את הבצל לאשפה ואת הווק שטפתי בינתיים רק במים וסבון . שאלתי היא כיצד אוכל להגעילו/להכשירו ולהחזירו לשימוש למאכלים בשריים?
תשובה
אם טיגון החמאה והבצל היה עם נוזלים-הכשרו בהגעלה. ואם הטיגון היה ללא נוזלים-הכשרו בליבון.
כשרות בכלים חלביים ובשריים
כולל הלכה בית אל | י"ח אב תשע"ז

הכשרת מחבת טפלון
רבנים שונים | י"ב תמוז תשס"ה
שוקו שהשפריץ לתוך תבשיל בשרי
הרב אביעד תפוחי | ג אדר א' תשפ"ב

הכשרת תבניות תנור
הרב שלום אילוז | ט"ז תמוז תשס"ט

הרה"ג דוב ליאור
לשעבר אב"ד ורב הישוב קרית - ארבע. נשיא ישיבת "בית אורות"

שטיפת כלים בשבת
כ"ט שבט תשס"ב

חימום אוכל בשבת
ל שבט תשס"ב

זמן תפילת הדרך
ל שבט תשס"ב

הכשרת תנור
ל שבט תשס"ב

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח

כניסה למוזיאון בשבת
הרב שמואל אריאל | ז שבט תשפ"ג

כשרות יין שנגע בו חילוני
הרה"ג דוב ליאור | י"ט אדר א' תשס"ה

דיני "חזקת בשרי"
הרב שמואל אריאל | ח אב תשע"ח
הפרשת תרומות ומעשרות על פירות שניתנות לחיות?
הרבנות הראשית לישראל | ו שבט תשפ"ג
מה מברכים על בוטנים אמריקאים וקבוקים?
כולל הלכה בית אל | ט שבט תשפ"ג

שימוש במילה "מזרוחניק" כביטוי גנאי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג
