• הרפיה ושיטות אלטרנטיביות

עיסוק בשיטות הרפיה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ו כסלו תשס"ג
שאלה
האם ישנו איסור השקפתי או הילכתי לעסוק בשיטות להרפיה כגון: מודעות עצמית, יוגה ,מדיטציה, טיפול בדימיון מודרך רייקי וכדומה? האם ישנו איסור השקפתי מצד זה שעיסוק בתורה הוא זה שמביא מרפה ומזור ואל לנו "לרעות בשדות זרים"? ואיסור הילכתי מצד זה שזהו תוצר של עובדי גילולים?
תשובה
יש שיטות שונות של יוגה, מדיטציה, וכדומה. יש שיטות שאסורות בהחלט שמשתמשים בהם בשמות של עבודה זרה ממש, ועוד פעולות אסורות, ויש כאלה שאין בהם צדדים של איסור. ולכן, צריך לבדוק כל שיטה בפני עצמה. ומי שרוצה להשתתף בקורס יוגה ומדיטציה עליו לפנות לרב מומחה לנושאים אלו, שיורה לו האם הקורס המסוים שהוא בחר יש בו איסורים, אם לאו. ארגון "יד לאחים" מתמצא בנושא זה, ואפשר לפנות אליו לקבל הדרכה מפורטת. מספר הטלפון של "יד לאחים" בירושלים: 02-5371003.