• שליח הציבור

חיוב תפילה - מי קודם למי

רבנים שונים

י"א כסלו תשס"ו
שאלה
אני נמצא בשנה הראשונה לפטירת אבי ז"ל. כמו כן אני משמש כשליח ציבור קבוע במקום העבודה שלי. יום אחד ניגש אלי אדם וביקש ממני להיות שליח ציבור מכיוון שיש לו "חיוב" כהגדרתו וזה בגלל אזכרה. אני יודע שיש לי חיוב לעלות. איזה חיוב קודם? האם זה משנה אם האזכרה שלו היא ביום פטירת יקירו או לא?
תשובה
תוך שלושים יום האבל קודם לחיוב של יום השנה. לאחר שלושים, ותוך יב חודש, מי שחל יום השנה של אביו באותו יום קודם לאבל. הלכות אבלות פרק ג, סעיפים ר, רמא. הרב אברהם פרל.