• מחשבים ואינטרנט

שימוש באינטרנט אלחוטי ללא רשות?

הרה"ג דוב ליאור

כ כסלו תשס"ו
שאלה
במחשבים ניידים קיימת היום אפשרות להתחבר לאינטרנט אלחוטי. ברחבי הארץ קיימים משדרים רבים (של אנשים פרטיים, חברות, וכו’), שאפשר להתחבר דרכם. ישנה אפשרות לחסום את החיבור, אך קיימות רשתות רבות שאינן חסומות. האם מותר להתחבר לרשת כזו בלי לקבל את הסכמת בעל המשדר?
תשובה
זה גזל, מפני שזהו שימוש בשירות שבדרך-כלל משלמים עליו בכסף. הדבר דומה לאדם שנכנס למלון, מתיישב בלובי ונהנה מהמקום. אם הלובי מיועד לאורחי המלון בלבד, הרי שזהו גזל, מפני שהנאה זו שווה כסף לבעל המלון, ואתה נהנה מרכושו של בעל המלון בלי לשלם. להמשך הדיון בנושא