• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות כלליות

להביא דבר בשם אומרו

הרה"ג דוב ליאור

כ"ז טבת תשס"ו
שאלה
ידוע ש"כל המביא דבר בשם אומרו, מוריד גאולה לעולם" ואני משתדלת לקיים מאמר זה. לפני מספר חודשים שמעתי מחברה שלי דבר תורה שמאד ריגש אותי - ובכל הזדמנות שהייתה לי, סיפרתי את דבר התורה וציינתי את שם המספרת. אך בימים האחרונים זכיתי לקרוא ספר שנראה כמקור לדבר התורה שחברתי סיפרה לי. כשקראתי אותו - שמחתי מאד, הרי זה המקור. ומצד שני התעוררה ההתלבטות שלי בעניין ציון ה"מספר" - כעת, כשאספר את דבר התורה הזה, "לזכות" מי עליי לזקוף אותו?
תשובה
תגידי ששמעת את זה מחברתך, ואחר-כך מצאת כתוב כך בספר פלוני, ותצאי בזה ידי שניהם.