• תקופת האירוסין

לספר על בעייה אצל בחור לבחורה שהתארסה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ד שבט תשס"ו
שאלה
אחותי יצא עם בחור שמסיבה שאינה ברורה לנו עד הסוף ירד לחייה בחכמה רבה. הוכיח לה עד כמה היא גרועה, רעה, צריכה להשתפרוכד’. אחותי הייתה אומללה באותה תקופה, שנאה את עצמה והצדיקה אותו. בשלב כל שהוא הוא רמז לה על בעיה רפואית/נפשית אצלו ולא רצה לפרט. בלחץ המשפחה היא נפרדה ממנו ושוב חזרה להיות שמחה ומאושרת. לאחר מכן פגשה חברה ותוך כדי שיחה התברר לה שגם היא יצאה איתו ועברה דברים דומים. אנו לא מבינים מה הבעייה של הבחור ומדוע הוא גורם צער לבנות. כעת ראינו בעיתון שהוא התארס. האם אנו צריכים לספר על כך לבחורה או למשפחתה או שמא זו בחירה שלה/ אולי היא לא רואה בו את הפגם הזה / אולי השתנה? אנחנו מרחמים על המאורסת ובטוחים שיהיו לה חיים קשים איתו.
תשובה
אמנם זה קצת מאוחר, אך נכון להודיע לבחורה שתהיה ערה למה שאתם יודעים וגם למשפחתה.