• שאלות כלליות

מסורת נגד השו"ע ומסורת נגד חידוש הלכה

הרה"ג יעקב אריאל

י אדר תשס"ו
שאלה
ההלכה שבה נאמר כי: "שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אימך" היא מדאורייתא או מדרבנן, מפני שיש לי חבר שהוא אדם דתי לכל דבר ועניין אך נראה שאביו אינו לובש ציצית ועד היום הוא לא נהג ללבוש ציצית מפני שאביו לא נהג כך, וכן מדאורייתא נקבע שאין חובה לילבוש ציצית כשאין בגד בעל ארבע כנפות, אך חכמים קבעו שחובה לשים ציצית ודבר זה ניקבע כהלכה על כל ישראל. אז איך על חברי לינהוג?
תשובה
גם אם אביו לא נהג כך רצוי שהוא ילבש ציצית כמנהג גוברין יהודאין.