• שמיעה בקול ההורים

לימוד תורה מול התנגדות הורים

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א אדר תשס"ו
שאלה
יש לי חניך בשמינית. והוא רוצה מאוד ללמוד בישיבה גבוהה בעזרת השם. אך הבעיה שלו שההורים שלו ממש מתנגדים שהוא ילך לישיבה, ועוד לישיבה גבוהה. הויכוח שלו עם ההורים ממש מלווה בריב וכעס ושטנה כך שהוא אפילו מתבטא בצורה כזו שהוא מוכן לשבת בישיבה, ולא לנסוע חודשים הביתה. אנא כבוד הרב תן לי את העצות שאני יכול לאמר לבחור כזה. אם אפשר אני אשמח למקורות בענין.
תשובה
על פי ההלכה רשאי הבן ללכת ללמוד תורה גם אם ההורים מתנגדים לכך. אין לשמוע להורים כאשר זה בניגוד להלכה. וההלכה אומרת ללכת לישיבה וללמוד תורה. על כן אתה צריך לחזק אותו ללכת ללמוד בישיבה גבוהה. אני מניח שההורים ישלימו עם המצב כשיתברר להם שהבן עומד על שלו ולא מוותר. ועל פי הנסיון אוכל לומר שלבסוף ההורים אפילו שמחים על כך שהבן גדל בתורה.