• בירורי אמונה, הלכה ועוד

חניכה שלא שרה התקווה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ט אדר תשס"ו
שאלה
אני מדריכה בבנ’’ע, ויש לי חניכה שלא שרה את התקווה. היא טוענת שהמדינה בגדה בנו בקיץ האחרון, ואין צורך לשיר להלל ולשבח ולהתגאות במדינה. איך אני אסביר לה שכן צריך לשיר את התקווה, למרות מה שקרה בקיץ האחרון?
תשובה
תסבירי לה שמדינת ישראל שייכת לכלל ישראל, ולכן אין לנו שום דבר נגד המדינה. המדינה היא כלי שה' נתן לנו מכל מיני סיבות. אנחנו לא רוצים להחליף את המדינה, אנחנו רוצים להחליף את הממשלה, שהיא בידיים של אנשים חלשים. המדינה אינה שייכת למפלגה זו או אחרת, ולכן אין לצאת נגד סמלי המדינה, גם אם הממשלה היא רעה. לתשובת הרב אליעזר מלמד שליט"א