• שבת ומועדים
  • קטניות

בירור לגבי קטניות

הרב אליעזר מלמד

ג אייר תשס"ו
שאלה
1) הרב כתב בפניני הלכה שכמון וכרכום הינם קטניות. אם ראיתי אריזה שלהם עם חותמת כשר לפסח, ולא מצויין עליהם "לאוכלי קטניות בלבד" - האם מותר אותם גם לאשכנזים, או שנפלה כאן טעות? 2) הרב לא כתב שפיסטוקים וקשיו הינם קטניות, אך על אריזותיהם נכתב "לאוכלי קטניות". מה הדין לגביהם?
תשובה
כמון וכרכום אכן נחשבים קטניות. פיסטוקים וקשיו אינם קטניות. ואולי כתבו לאוכלי קטניות מפני שלא בררו אותם מגרעינים או מאכלים אחרים שהם קטניות.