• אפשר לעבוד ב...?

מותר להיות רכזת פר"ח?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

א אייר תשס"ו
שאלה
יש לי התלבטות בעניין האם לעבוד כרכזת פר"ח או לא, לאחר שהתקבלתי לעבודה הנ"ל, ההתלבטות נובעות מזה שיש גם מדריכים בנים בפר"ח שאני צריכה להדריך אותם ולהפגש עמהם כל תקופה קצרה כדי לקבל דיווחים לגבי המצב של כל מדריך. הבעיות שיוכולות להגרם הם: 1. יחוד ביני לבין המדריך (כאמור הפגישה היא אישית). 2. שיחה ארוכה פנים מול פנים בינינו שיכולה להגיע עד כשעה. 3. שיחות טלפוניות תמידיות ביני לבינם. זהו למיטב ידעתי בעיות בנושא הצניעות שיכולות להגרם מתוקף תפקידי בעבודה. (ראוי לציין שאין אפשרות אחרת להדרכה ללא בנים באזור מגוריי).
תשובה
אכן עדיף לווותר על התפקיד, כיוון שיש בו הבעיות שאת הזכרת. ואולם אם נמנעים ממצב של יחוד. וכל השיחות הם עניניות ולא גולשות לדברים אחרים, וגם הם קצרות ככל האפשר אין בזה איסור גמור.