• דרכי הגאולה

עכשיו תקופת הגאולה- אז מה?

הרה"ג דוב ליאור

י"ב אייר תשס"ו
שאלה
אנו תמיד עוסקים בשאלה האם זו גאולה או לא. שאלתי היא, מהי הנפקא מינה אם זה גאולה או לא, אם זאת לא הייתה גאולה, בכל זאת היינו מחוייבים לעסוקים ביישוב הארץ (רמב"ן הוספות לספר המצוות, מ"ע ד’), ובכל זאת היינו עוסקים בהחזרה בתשובה. מה כל אלו קשורים בכלל אם זו גאולה או לא?
תשובה
התורה מצוה אותנו "בינו שנות דור ודור", כלומר: כל דור צריך לבחון את גילויי ההשגחה האלוקית שבדורו. הנפקא-מינה היא איך להתייחס למדינה, האם אנחנו צריכים לעזור לה או לא, והאם אנחנו צריכים להודות עליה או לא.