• צניעות בלבוש

צניעות לבנות בפנימיה

הרב בנימין במברגר

כ"ו סיון תשס"ו
שאלה
אני לומדת בפנימיה ונתקלת מדי פעם בבנות שמתלבשות באי צניעות בתוך בנין הפנימיה. ברצוני לשאול אם חובה על הבנות להתלבש צנוע בפנימיה, ואם כן, מה הם גדרי הצניעות?
תשובה
גם כשאדם נמצא לבדו בביתו, ראוי שינהג בצניעות ויכסה את גופו, ואל יאמר: הנני בחדרי חדרים ומי רואני, כי הקב"ה מלוא כל הארץ כבודו, ומכבוד שמיים ומכבודו של צלם אלוקים שבו, שיכסה את גופו. לגבי גברים ראוי שכל המקומות שאדם רגיל לכסות מפני הכבוד בהיותו בין בני משפחתו או חבריו הקרובים, יהיו מכוסים גם בהיותו לבדו. ולגבי נשים, הואיל וכללי הצניעות הוגדרו - שרוולים עד המרפק וחצאית עד אחר הברך, כך ראוי להתהלך בבית גם כאשר אין שם אדם אחר. גם בנות המתגוררות בפנימייה, אע"פ שכולן שם בנות, אין ראוי שישהו בחדר בלבוש שלא לפי כללי הצניעות. ובעת לבישת הבגדים, נכון להקפיד שלא להחליף את הבגדים התחתונים בחדר, אלא בשירותים או במקלחת או תחת כיסוי (לקוח מדברי הרב אליעזר מלמד בפניני הלכה תפילת נשים הלכות השכמת הבוקר).