- הלכה
- שאלות כלליות
500
שאלה
האם לפוסקים כרמ"א מותר לחמם נ"ט בר נ"ט בשרי בכלי חלבי, ומה דין המאכל והכלי בדיעבד, ומה הדין כשהכלי החלבי אינו בן יומו, למשל לחמם בסיר חלבי, דג שבושל בכלי בשרי בן יומו?
תשובה
נראה שלדעת הרמ"א שמחמיר בנ"ט בר נ"ט, הוא הדין שאסור לבשל נ"ט בר נ"ט בשרי בכלי חלבי ולהיפך, אבל לגבי בדיעבד אם בישלו נראה לי שהכל מותר הן התבשיל והן הכלי, (ואין הבדל בזה בין אם הכלי בן יומו או לא).

קילו מהבצק לחלות וקילו לעוגה. מפרישים חלה?
הרב מיכאל יומטוביאן | ט"ו אדר א' תשע"ט

שם לתינוק - לביא
הרב דוד חי הכהן | ד תמוז תשע"ה

טיפול בפצעי בגרות בשבת
הרה"ג יעקב אריאל | י"ט טבת תשע"ג
מאכלים פרווה בתנור בשרי
הרב בנימין במברגר | א מרחשון תש"ע
כתיבת סת"ם בעמידה
הרב נועם דביר מייזלס | י"ז סיון תשפ"ה

כשרות זרעים להנבטה
מכון התורה והארץ | ט"ז סיון תשפ"ה
יחיד ורבים הלכה כרבים - התחיל מיחיד והפך לרבים?
הרב פרופ' נריה גוטל | י"ז סיון תשפ"ה
