• שאלות כלליות

הכרתי בחורה גויה...

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א תמוז תשס"ו
שאלה
במהלך שהות בחו"ל הכרתי בחורה גויה והיום אנחנו חברים. הבחורה לא מאמינה בנצרות ומתענינת ביהדות זה זמן רב עוד מלפני שהכרנו, למרות שהידע המצוי ברשותה מועט. אני בחור חילוני והיא כל הזמן מושכת אותי להתקרב לדת היהודית ואומרת לי שקשה לה אם זה שאני לא דתי, והיתה שמחה אם הייתי דתי יותר. ברור לי שמלכתחילה הקשר הזה הוא פסול. אך היום אני אוהב אותה, אך ברור לי שיש דברים חשובים יותר מאהבה ושאני לא אתחתן עם מישהי לא יהודיה כי זה חשוב לי מאוד היהדות. שאלתי היא: 1) האם אני צריך לקרב אותה ליהדות ולומר לה שתנאי לקשר זה שתתגיר, כי הרי קראתי שגיור בגלל אהבה אינו כשר במאת האחוזים, או לתת לה להגיע לזה לבד מתוך רצון במשך הזמן (כי היא מאוד מתעניינת). ואני לא רוצה שתתגיר בשבילי. איך לנהוג בנושא זה, או שעדיף למרות הקושי והכאב שכרוך בזה לזנוח את הקשר הזה למרות האהבה, ולותר על הבלאגן? 2) האם גיורת היא פחות עדיפה מיהודיה מלידה בהקמת ממשפחה, כי מישהו אמר לי שהגיור זה לא אמיתי ותמיד יהיה משהו גוי בילדים. 3) האם יש בעיה להיות בקשר עם גויה, אני מדבר על קשר ידידותי ולא קשר זוגי?
תשובה
עדיף להתחתן עם יהודיה ולכן הייתי מציע לזנוח את הקשר איתה. גם קשר ידידותי איתה לא רצוי. אף שאינו קשר זוגי. אם היא תרצה להתקרב ליהדות ולהתגייר בלי קשר איתך ותיהיה גיורת אמיתית שמקבלת עליה את היהדות לגמרי, לא צריך לדחות אותה אלא לעזור לה אך יש להפנותה לגופים העוסקים בזה.