• תורה, מחשבה ומוסר
  • לימוד גמרא

אליבא דהילכתא בישיבה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ג אב תשס"ו
שאלה
שנה הבאה אלמד בעז"ה בישיבת בית אל. רציתי לשאול את הרב מדוע לא לומדים בכלל הישיבות ובישיבת בית אל בפרט בדרך של " אליבא דהילכתא", שהרי ראינו שכמה מגדולי הדורות אמרו ללמוד דווקא באופן זה?
תשובה
ברכתי להצלחתך בישיבה. אמנם יש גדולים שאמרו שהלימוד צריך להיות אליבא דהלכתא. ואולם מה שמקובל על ידי רובם ככולם של הרמי"ם הגדולים בדורות האחרונים בכל הישיבות הוא הלימוד הישיבתי המקובל. ואפשר לסמוך על רוב הגדולים שקבעו דרך זו שהיא היותר מתאימה לבני הדור שלנו. אכן לאחר כמה שנות לימוד בישיבה. יש בישיבה מסלול ללימוד הלכה. ומי שהנטיה שלו היא מתחילה ללמוד להלכה בשיטה כזו לומדת הישיבה בהר ברכה.