- תורה, מחשבה ומוסר
- לימוד גמרא
דף גמרא
שאלה
בסד
שלום הרב אני רוצה להתחיל ללמוד תלמוד אבל אני מתקשה בביאור המילים , אני רוצה לדעת איך מפרשים או איך בכלל מבינים .
תודה רבה,
תשובה
ב"ה
שלום וברכה
שמחתי מאוד לקבל את מכתבך, לראות כמה אתה רוצה ללמוד גמרא, זה ממש נפלא.
הגמרא היא אוצר עצום, ממש אחד מהאוצרות הגדולים ביותר שיש בעולם. זוכים ללמוד אותה אנשים פשוטים וגם גדולי הרבנים, וכולם מגלים בה אוצרות אין סופיים. היא נפלאה, מענגת ומחכימה, ממש בונה את האדם להיות תלמיד חכם אמיתי. אלא שכמו כל דבר גדול, פעמים רבות יש קשיים שונים כדי להגיע להבין אותה, לקלוט אותה ולהתקדם על ידה. במיוחד הדבר קיים באדם שהוא בתחילת דרכו בלימוד, ואז הוא נתקל בדרך כלל בקשיים נוספים כגון בקושי של מילים בלשון ארמית, במושגים שפחות מוכרים לו ועוד.
כיום זכינו להתקדמות גדולה מאוד בתחום הזה. כיום כל אחד שרוצה יכול ללמוד, יכול להבין ולהתקדם, ויש היום כלים שלא היו קיימים בעבר. לדוגמא, היום יש גמרות עם פירוש פשוט, שמיועד לאנשים במצב שלך, לעזור להם להבין את הגמרא באופן הפשוט. לדוגמא יש כיום פירוש שנקרא שוטנשטיין, שהוא ממש פירוש פשוט על כל הגמרות, אפשר לרכוש גמרא כזו וללמוד איתה. הכרתי לא מעט אנשים שממש לומדים בה בקביעות ומקבלים ממנה המון.
פירוש אחר שקיים הוא פירוש שכתב הרב שטיינזלץ גמרות אלו נקראות כשמו והן ממש פשוטות וברורות ללמוד איתן. וכן יש עוד פירושים רבים, שתוכל למצוא בחנויות ספרי הקודש.
דבר נוסף שאתה יכול, הוא ממש כמו שהיה בכל הדורות, פשוט ללמוד עם מישהו. כאשר למדים עם מישהו שיש לו יותר רקע, ושהוא מבין יותר את הגמרא, אפשר ללמוד ביחד ובקביעות ולקנות את הכלים ללימוד עצמאי של הגמרא.
בעבר זכינו לגשר לא מעט אנשים שרצו ללמוד גמרא עם אנשים במקום שלהם שילמדו עימם ודברים אלו הצליחו מאוד ברוך ה'.
אם תרצה אשמח לעזור לך למצוא מישהו באזור המגורים שלך שילמד איתך. כמו כן יש אפשרות ללמוד עם חברותא דרך הטלפון או דרך חברותא באינטרנט. דרכים אלו של ללמוד עם מישהו זהו הדבר הטוב ביותר שהוא גם פתח לעוד צעדים קדימה.
וכמובן יש כיום אתרים שונים שבהם יש שיעורים בסיסיים בגמרא, כגון אתר מאורות הדף היומי ועוד.
על ידי חיפוש בסיסי ופשוט באינטרנט תוכל למצוא המון שיעורים בגמרא, ואף גמרא באופן בסיסי ביותר.
שתהיה לך המון המון הצלחה ואשמח להיות בקשר ולעזור לך עוד בכל מה שאוכל.
בברכה
הרב יצחק גרינבלט.
לימוד עם שוטנשטיין
הרב חיים שרייבר | ה אלול תשפ"ג
פירושו של הרב שטיינזלץ
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | כ"א תמוז תשס"ו
לימוד ארמית
הרב יצחק גרינבלט | כ"ב אדר ב' תשע"ד
היחס ללימוד "קובץ שעורים"
הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א | י"ב טבת תשס"ז
הרב יצחק גרינבלט
אחראי על הסיוע בתהליך התחזקות והקשר האישי באתר "ישיבה".
לימוד תורה בשכיבה
י"ב אדר א' תשע"א
המלצה לגבי ספרים למתחזק
ד אדר א' תשע"א
לקחת תפילין לחו"ל כשיש חשש לחילול שבת
ו שבט תשע"א
לשים את היד על הראש
י"ט שבט תשע"א

הדלקת נרות שבת באיחור - עד מתי?
הרב שמואל אריאל | כ"ט מרחשון תשע"ז
קבלת שבת מוקדמת
הרב יוסף אפריון | א תמוז תשע"א
הנחת תפילין ביום שישי - עד איזה שעה?
הרב יוסף אפריון | י"ז אלול תשע"ג
עליה לקבר בעשרת ימי תשובה
הרב בנימין במברגר | ד תשרי תשס"ט

טבילה בבריכה לפני החג
הרב נועם דביר מייזלס | ו תשרי תשפ"ד

איך מונים לעץ את שנות הערלה?
מכון התורה והארץ | ו תשרי תשפ"ד
