ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- דיני ממונות וצדקה
- ריבית, השקעות ובנקים
שאלה
מדי חודש אני מעביר לאימי (בת 85) סכום כסף מסויים למחייתה. יש לי אח אחד וסיכמנו בעל פה לפני כ-10 שנים, שאת חלקו ישלם לאחר ה-120 של האמא, ולאחר מכירת דירתה. לא פירטנו איך לשער את הסכומים ההיסטוריים (מדד, דולר ו/או ריבית). אני הייתי רוצה לערוך איתו הסכם בכתב ולא להכשל באיסור ריבית.
אני בן 62, מעמד כלכלי בינוני, אני משתדל לחסוך באופן קבוע בקופות תגמולים (מדד + ריבית של כ-4% לשנה). אני מניח שאילולא העברתי כספים לאמא, הייתי מעביר רוב הכסף לחיסכון כמו קופת תגמולים, ולכן לדעתי יש לשער לפי ההפסד שנגרם לי. מה דעת ההלכה?
תשובה
לפי דבריך יוצא שאתה בעצם נותן לאחיך הלוואה כל חודש, שתוחזר לאחר פטירת אמכם בגיל 120. אתה רוצה שהוא יחזיר לך את הכסף בעתיד בתוספת סכום של מה שהיית מרוויח אלמלא נתת לו. נראה שיש כאן בעיה של ריבית, ולא נראה לי שיש לזה פתרון, מלבד השבת סכום הכסף כמו שהוא, ללא תוספות.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר























