• שבת ומועדים
  • שימוש בפלטה

חימום דבר יבש על הפלטה

הרב רואי מרגלית

כ"א אדר ב' תשס"ג
שאלה
האם מותר לי לקחת שניצל מהפריזר ולחממו על גבי הפלטה בשבת כדין יבש? מהו גדר יבש בנוגע לרוטב קרוש (להנחה על גבי פלטה בשבת)? האם צריך לייבש לחות במטלית?
תשובה
רוב פוסקי ספרד מתירים לחמם דבר יבש מבושל ישירות על הפלטה בשבת וההגדרה לדבר יבש הוא שרובו יבש, אפילו אם הנוזל ניכר בפני עצמו וניתן להפרידו. לעומת זאת פוסקי אשכנז החמירו שאין לחמם דבר יבש מבושל על גבי פלטה אלא ע"ג כלי מתחת שלא יהיה "מיחזי כמבשל", וההגדרה לדבר יבש הוא ללא נוזל ניכר ומשמעותי שניתן להפרידו, אבל גם לשיטתם אין צורך ליבש לחות במטלית. הרב רואי מרגלית