• שאלות כלליות

חותנת לא פשוטה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ט"ו כסלו תשס"ז
שאלה
אנו נשואים מזה חמש שנים, בעלי איש מקסים, בעל מידות טובות. במהלך שנות נישואינו הוא משתדל מאוד להיות סבלני וטוב, לצערי הוא בא מבית שהאמא בו היא אישה מאוד לא קלה, כל החיים היא היתה רגילה להכתיב את החיים לכל בני משפחתה, מרגע שנכנסתי הדברים השתנו כי אני באתי מבית בדיוק הפוך בו ניתנה לכל אדם הזכות להחליט (כמובן ע"י הכוונה). בעיני חותנתי זה לא מקובל והיא עדיין מנסה כל הזמן להגיד לנו מה לעשות, פעמים רבות זה גורם למתחים ולהתפוצצויות שונות, ותמיד בעלי נקרע למרות שהוא מודע לכך שלאמא שלו יש בעיה. אני מאוד מבינה אותו, אך מצד שני אני לא אוהבת להגיע אל הוריו הביתה כיוון שזה גורם לי הרבה פעמים לעצב, היא לא פעם פוגעת בי ומדברת עלי מאחורי הגב, אני די משתדלת להשאר סבלנית ומאופקת, אך זה עולה לי לא פעם בעלבונות. אני רוצה לציין כי הורי וכל משפחתי אוהבים ומעריכים את בעלי, תמיד מפרגנים, ואילו אני מיום שנישאתי לבעלי לא שמעתי או קיבלתי מילה טובה אחת, איך עלי לנהוג, כיוון שבתוך כל המצב הזה יש גם את מצוות כיבוד הורים שזוהי נקודה לא פחות חשובה?
תשובה
לפי מה שאת מתארת את המציאות. יש הצדקה לצמצם מאד את הביקורים אצל הורי הבעל. אין בזה פגיעה בכיבוד הורים. אך עליך להמנע מלפגוע בהם בין בדיבור בפניהם ובין בדיבור עליהם. יש לקוות שבמשך הזמן היחסים ישתפרו. כך מורה הניסיון במצבים אלו.