• יום החתונה

צילומים לחתונה עם נגיעה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ט טבת תשס"ז
שאלה
אני חוזר בתשובה מזה כשנתיים ואני מאורס לבחורה שאני איתה ארבע שנים, היא לא דתייה אבל מתחזקת. עוד חודש אני מתחתן איתה והיא רוצה להצטלם כמה שעות לפני החתונה וזה כרוך בנגיעות. מאחר שהחלטנו לפני ארבע חודשים לחזור בתשובה בקטע של הנגיעות מה עלי לעשות בנושא של הצילום, עלי לציין שנושא התמונות המשותפות חשוב לה?
תשובה
אשריך ואשרי הבחורה שחזרתם בתשובה. ואני מברך אתכם בברכת מזל טוב שתזכו לבנות בית יהודי מלא שמחה ואושר וקדושה. אני חושב שאם הלכתם דרך כה ארוכה בתשובה למה לקלקל את היום הנפלא והחשוב יום החתונה, הרי משעת החתונה יהיה מותר לכם לנגוע ואז תוכלו להצטלם יחד. ולמה צריך לעשות זאת לפני החופה. יום החופה הוא יום קדוש ואם נכנסים לחופה בקדושה זה משפיע על כל חיי הנשואים. אני מאמין שהכלה תוותר כשהיא תבין כמה יפה לשמור על כל ההלכות דווקא ביום החתונה. ושוב אני מברך אותכם בברכת מזל טוב ורוב ברכות.