• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

נרות שבת וברכה לעסק

הרב דוד חי הכהן

כ"ד אדר תשס"ז
שאלה
1. אני נוהגת לא להדליק נרות שבת כשאני בטומאה (הבת מדליקה ואני מברכת) האם אני נוהגת נכון או לא? 2. אני אמורה בעזרת השם להכנס שותפה בעסק ויש לי חרדות שלא אצליח ואפסיד את ההשקעה, אפשר לבקש ברכה מהרב או הדרכה להצלחה?
תשובה
1) מנהג זה בטעות יסודו, אין שום סיבה שתימנעי מהדלקת נרות שהיא מצותך ואין לטומאה שום השפעה עליה, וחבל מאוד להפסיד אותה. כדאי מהר מאוד לתקן ולקיים מצוה זו בעצמך ותבוא עלייך ברכה. 2) אם תקבלי על עצמך לנהוג בכל העסק ביושר ולהשתדל לנהוג עם הלקוחות בנחת רוח, ובזהירות משותפים או עסקים שיש בהם צד איסור. כמו כן להפריש חלק מהריווחים לצדקה, תזכי לברכת ד' ללא כל חשש ודאגה. וכדאי לזכור תמיד את השגחת ד' שהיא מקור הברכה.