• שבת ומועדים
  • מוקצה

טיול בשבת עם נשק

הרב אליעזר מלמד

ח ניסן תשס"ב
שאלה
האם מותר לטייל בשבת עם נשק מחוץ לערוב, והאם יש מקום לחלק בין טיול באזור ירושלים לבין טיול באזור השומרון, והאם יש מקום לחלק בין מי שהולך תמיד עם אקדח לבין מי שהולך עם נשק רק לצורך הטיול?
תשובה
מצד מוקצה אין איסור, שכך הורה הרב גורן ז"ל, שאין הנשק נחשב מוקצה. אבל לעניין טלטול מחוץ לערוב יש לחוש. ואמנם יש שהתירו מחמת שמותר לצאת לטיול, וכיוון שיש סכנה מצד פיקוח נפש מותר לקחת נשק. אבל יותר נראה לענ"ד שאין לצאת מחוץ לערוב עם נשק. והרוצה להקל יש לו על מי לסמוך.