• להתחיל לקבל הצעות?

מתי מתאים להפגש

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ד ניסן תשס"ז
שאלה
אני לומד בישיבה גבוהה בשיעור ה’ כבר כמה זמן ההורים וחברים לוחצים עלי להפגש אבל אני לא רציתי בגלל שלא הרגשתי צורך וגם בגלל שהיו לי הרבה סיבוכים ומשברים רציניים והרגשתי שזה לא שייך אליי. בשנה האחרונה הרגשתי הרבה דברים שלא הרגשתי לפני כן. הרגשתי צורך גדול לאהוב ולתת לאחרים דבר שגרם לי הרבה פעמים סיבוכים עם חברים כשהם לא רצו לקבל ממני והרגישו שאני "חונק" אותם. דברתי עם אנשים ורבנים ואמרו לי שיכול להיות ש"הפתרון" יהיה להתחתן. לא הסכמתי איתם ועדיין אני לא מסכים בגלל שאני מרגיש לא בנוי מספיק ויש לי הרבה פעמים משברים וקשיים רציניים דבר שברור לי שיפריע ולא יבנה בית בצורה נכונה אבל מצד שני יכול להיות שהדבר יחזק אותי, רציתי לשאול את הרב מה דעתו בעניין ומתי הזמן הכי מתאים להפגש?
תשובה
רק ר"מ שמכיר אותך מקרוב יוכל לענות לך על שאלתך האם הגיע הזמן להפגש. באופן כללי אני ממליץ להתחיל להפגש רק כאשר יש בטחון ביכולת להקים בית בצורה נכונה.