• תורה, מחשבה ומוסר
  • איך וכמו מי לפסוק הלכה?

קבלת רב מהאחרונים לחוזר בתשובה

הרה"ג דוב ליאור

ט"ז אייר תשס"ז
שאלה
נאמר בהלכה שאדם רשאי לקבל על עצמו את פסיקותיו של אחד החכמים בין לקולא ובין לחומרא ולא צריך לחשוש לדעת החולקים. כמו שציבור מקבלים על עצמם מרא דאתרא והולכים לפיו. האם חוזר בתשובה שאין לו מנהג אבות, רשאי לקבל על עצמו בתור פוסק את אחד מן הנושאי כלים של השו"ע וללכת לפיו בכל דבר? כגון להחליט שהש"ך הוא הרב שלי ולפסוק כמותו בכל מקום שהוא הביע דעה.
תשובה
כל אדם שייך לעדה מסוימת. תברר לאיזו עדה אתה שייך ולפי איזה פוסק עדה זו נוהגת, ותנהג לפיו גם אביך לא נהג כך.