ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- דיני ממונות וצדקה
- שאלות כלליות
- הלכה
- רפואה
- שאלות כלליות
שאלה
אני מטפלת ברפואה טבעית. יש לי מחיר קבוע לטיפולים, שהוא מחיר סביר בהחלט - קצת פחות מהממוצע המקובל לטיפולים בתחום הזה. כאשר מבקשים ממני לעשות הנחה בגלל קושי לשלם, אני באה לקראת המטופלת ומורידה למחיר שגם הוא קבוע אצלי במצבים כאלה.
פעמים רבות מבקשים להוריד עוד יותר במחיר, אבל מבחינתי אני לא יכולה לעבוד במחיר נמוך יותר מזה, כי אני מתפרנסת מזה. רציתי לשאול מה ההלכות במקרה כזה. אני לא רוצה לחטוא חו"ח בגזל, או בכל דבר אחר. אשמח אם הרב יוכל להסביר לי מעט על ההלכות הנוגעות לתחום זה.
וכן אם מגיעה אשה שטוענת שהיא בכלל לא יכולה לשלם, אלא סכום סמלי בלבד, שמכסה את עלות הטיפול - כלומר את החומרים שאני משתמשת בהם - ועובר את עלות הטיפול בכמה שקלים בלבד. אני יודעת שזו אשה יראת שמיים ושהיא לא משקרת בעניין הזה של החוסר יכולת לשלם, והיא סובלת מבעיה בריאותית שיש ביכולתי לעזור לה בה. מה עלי לעשות במצב כזה, אני מכירה את האימרה "הטוב שברופאים לגהנם", וקראתי שאחד הנסיונות של העוסקים ברפואה (במקרה הזה רפואה טבעית) היא שלא יסרבו לטפל בעניים. מה הם גדרי ההלכה פה, מה עלי לעשות במקרים כאלה?
תשובה
את לא חייבת לטפל במי שאינו משלם לך, ולא צריך לעשות חסד בצורה מוגזמת.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר






















