• שבת ומועדים
  • המקדש

קידוש בשבת לכל אחד?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה סיון תשס"ז
שאלה
כאשר מתארחים בשבת אצל משפחה, האם יש צורך שכל בעל משפחה יקדש גם הוא, או שאפשר להסתפק בקידוש של הבעל בית?
תשובה
יש עדיפות לצאת בקידוש של בעל הבית. הוא יברך ויכוון להוציא, וכולם יתכוונו לצאת ויענו "אמן" (משנה ברורה סי' רי"ג). אצל יהודי תימן נוהגים עד היום כמו שנהגו בתקופת התלמוד. זקן שבחבורה היה מברך ומכוון להוציא כולם, וגם ברכת המזון היה מברך ומוציא את כולם. יהודי אשכנז ושאר העדות נוהגים כך רק במקצת ברכות (תקיעת שופר, קריאת מגילה וכו') אבל בשאר הדברים לא נוהגים כי חוששים שלא יתכוונו. אך בקידוש זה המנהג וישנה המודעות לצאת ידי חובת קידוש.