• כיסוי ראש

תוספת שיער לאשה נשואה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ה סיון תשס"ז
שאלה
האם לאישה נשואה מותר לעשות תוספת שיער על ידי הדבקת שיער (דבר פופולארי היום) ובכך להיפטר מפאה, או שבכך שהשיער מודבק הוא נהיה כשיער האשה?
תשובה
כל אישה נשואה צריכה ללכת עם כיסוי, כובע או מטפחת. הרבה מגדולי ישראל בדורות הקודמים התנגדו ל"פאה נוכרית". ואם בפאה נוכרית יש בעיה, כל שכן לגבי שיער שמודבק על השערות. (לעניין חציצה לטבילה, זה פחות בעיה, וזה לא נקרא חציצה. חציצה זה דבר שלא מעונינים שיהיה על הגוף, וכאן האישה מעוניינת).