• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

תפילין בחגים ובשבתות

רבנים שונים

כ"ח אייר תשס"ה
שאלה
האם מניחים תפילין בחג השבועות? מאיזה יום לא מניחים תפילין? מאיזה יום שוב מניחים תפילין?
תשובה
בחג השבועות לא מניחים תפילין, כמו בכל השבתות והחגים מדאורייתא (פסח, שבועות, סוכות וימים נוראים). בערב החג מניחים תפילין כרגיל. בחג עצמו מתפללים תפילה של חג. באיסרו חג (היום שאחרי) מנהג ארץ ישראל להניח תפילין (שהרי אצלינו זה יום רגיל) ובחו"ל נוהגים בו כיום טוב ואין מניחים בו תפילין. השנה אין זה משנה כי היום שאחרי החג הוא שבת ובו ממילא אין מניחים תפילין. ר' אלעד גרוס. תפילין בחול המועד תפילין באסרו חג תפילין בצום