• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

זמירות בחג שיוצא בשבת

הרה"ג דוב ליאור

י"ד מרחשון תשס"ז
שאלה
בבית של בעלי היה מנהג, שכאשר נפל חג ביום שבת לא שרים "שלום עליכם", "אשת חיל" וכו’ וגם לא זמירות שבת, וכך בעלי נוהג. קשה לנו עם מנהג זה במיוחד כאשר חג כמו סוכות נופל ביום שבת. רצוננו לשיר בסוכה, במיוחד גם כי לבתי יש יום הולדת ביום ראשון של חג סוכות. השנה בעלי אפילו לא הסכים לשיר שירי יום הולדת. האם יש באמת איסור? למה אסור לשמוח בחג שנופל בשבת? האם צריכים לעשות התרת נדרים במקרה כזה, אם כן רוצים לשיר, ומה המקור למנהג לא לשיר בחג שנופל בשבת?
תשובה
לפי הידוע לי זהו מנהג לא נכון, שכן צריך להוסיף בשירה, ולשיר גם שירי שבת וגם שירי חג. ולשיר שירי יומולדת בשבת, אין בזה איסור, ולא צריך התרת נדרים על המנהג של בעלך.